Noord-Hollandse Gouda

De kaas uit Noord-Holland heeft al eeuwenlang een voortreffelijke reputatie. De invloed van de zeewind op de graslanden resulteert in een bodem met een vleugje ziltheid. Dit heeft zijn effect op de melk, die van nature romiger is, wat ook de kaas die ervan wordt gemaakt kenmerkt.

Noord-Hollandse Gouda is van nature minder zout dan de meeste andere Goudse kazen, maar biedt altijd een rijke smaak en een intense romigheid. Gemaakt van 100% weidemelk, draagt deze kaas het keurmerk van Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB), erkend door de Europese Unie.

Klassiek Nederlands

We zijn trots op ons assortiment aan Nederlandse kazen met wereldfaam. Denk aan Gouda, Edammer en Maasdammer, in diverse verschijnings- en verpakkingsvormen.

Bewuste keuze

In een wereld die voortdurend verandert, groeit de behoefte aan speciale kazen. Variërend van minder vet tot biologisch, vegetarisch en zelfs veganistische alternatieven. Smaakvolle keuzes die zowel de consument als onze planeet ten goede komen.

Nederlandse specialiteiten kazen

Er is een wereld aan Nederlandse specialiteiten, zoals kazen met bijzondere toevoegingen, zoals wijn of met een bijzondere herkomst. Kazen van de Waddeneilanden, handgemaakte boerenkazen en specialiteiten uit geiten- of schapenmelk.

Buitenlandse kazen

De grens over gaan opent een schatkist aan variëteit. Bij Velder presenteren we een uitgebreid assortiment klassieke kazen van de hoogste kwaliteit, aangevuld met opmerkelijke innovaties. Onze nauwe samenwerking met internationale kaasmakers stelt ons in staat om onze consumenten te laten genieten van de beste kazen ter wereld.