Centraal Magazijn - Marshallweg
Traditionele kaasopslag - Noordstraat
Velder Pack - Engelandweg
Velder Ripening - Beneluxweg
Hoofdlocatie - Broekveldselaan

Certificaten

Hier kunt u alles vinden over onze certificaten.
On the way to Planetproof

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk dat laat zien dat voedings- en sierteelt producten duurzamer zijn geproduceerd en hierdoor een betere keuze is voor natuur, klimaat en dier. On the way to PlanetProof is er voor eieren, aardappelen, groenten, fruit, sierteelt, zuivel en verwerkt en verwerkt voedsel en behoort tot de 12topkeurmerken op het gebied van voeding. Wanneer het PlanetProof logo op eenproduct staat, betekent dit dat de hele keten gecertificeerd is. Zijerveld valtonder het certificaat van FrieslandCampina hiervoor.

Weidegang

Het weidemelk logo garandeert dat het product gemaakt is van weidemelk. Weidemelk ismelk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in hetnajaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. De melk wordt apart opgehaald en verwerkt tot dagverse zuivel – zoals (karne)melk, vla enyoghurt –, kaas en andere zuivelproducten. De Stichting Weidegang borgt het productieproces, transport en verwerking van de weidemelk tot het uiteindelijke Weidezuivelproduct.

Skal

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschiften voldoet. Om de consument te beschermen tegen fraude houd de stichting Skal toezicht op de naleving van de ze regels bij bedrijven. Dit gebeurd door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen.

BRC (Global standard for Food Safety)

De criteria die in de BRC- standaard zijn door de Britse detailhandel opgesteld. De standaard streeft naar uniforme eisen en beoordelingen van leveranciers van voedingsmiddelen. Deze standaard heeft ook in Nederland navolging gekregen. Qlip is geaccrediteerd volgens NEN-EN 45011 (RvA reg.nr. C195) en erkend door BRC in de UK.

IFS (International Food Standard)

De criteria in de IFS-standaard zijn opgesteld door de Duitse en Franse detailhandel en geeft daarmee invulling aan de vraag van vooral Duitse en Franse afnemers. Qlip is geaccrediteerd volgens NEN-EN 45011 (RvA reg.nr. C 195) en erkend door het Hauptverband des Deutschen Einzelhandels in Berlijn.

KB licentie

KB staat voor Kwaliteitszorg Boerderijzuivelproducten. Boeren die KB kaas maken zijn aangesloten bij de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas.

VLOG

VLOG staat voor Verordnung Lebensmittel ohne Gentechnik. Dit keurmerk geldt alleen voor producten die in Duitsland geleverd worden. Het houdt in dat er geen GMO (genetisch gemanipuleerde ingrediënten) zijn gebruikt voor de productie van de eindproducten. Voor kaas betekent dat van koe (veevoer) tot kaas (ingrediënten).