Hoe doen we dat?

Toewijding aan ESG

Onze focus ligt op het verbeteren van ESG-praktijken, omdat we geloven in de kracht van een duurzame toekomst. Soms vinden we eenvoudige oplossingen, maar vaak zijn de uitdagingen complex, doordat de perfecte oplossing nog ontbreekt en samenwerking in de keten verbeterd kan worden. Als vooruitstrevende organisatie met oog op de toekomst voelen wij ons verantwoordelijk om vooruit te lopen op dit thema en daarom hebben 6 meetbare doelstellingen opgesteld, waar we de juiste stappen zetten naar een duurzamere keten. Zo zorgen we ervoor dat we voortgang houden én we niet wachten op de perfecte oplossingen, elke stap telt wat ons betreft! Samen streven we naar een duurzamere keten, voor een betere wereld, elke dag een beetje beter!

Vooruitstrevend ondernemen

Onze 6 doelstellingen

Veilige omgeving

Binnen Velder is veiligheid prioriteit met ‘zero accidents’ als basis. Wij opereren vanuit het oogpunt dat elk ongeluk voorkomen kan en moet. Ieder mens op ons terrein dient de voorschriften in acht te nemen. Ons safety team heeft een dominante stem in het opzetten van de interne processen.

Tevreden en betrokken medewerkers

Onze medewerkers vormen de kern van ons bedrijf, we hebben dit als meetbaar doel. Elk kwartaal wordt er een survey gehouden en jaarlijks wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de status quo. We hebben een helder functiehuis, ondersteunend HR beleid en aandacht voor een prettige werksfeer.

Verminderen voedselverspilling

Wereldwijd wordt 1/3 van de totale voedselproductie verspild en dat is iets dat wij onacceptabel vinden. Dit probleem wordt vooral aangepakt door de overschotten tegen te gaan en een beter supply chain proces. Eventuele overschotten proberen wij zoveel mogelijk te doneren aan lokale voedselbanken.

Duurzame verpakkingen

Kaas is een product dat hoofdzakelijk in plastic wordt verpakt en dat heeft een reden. Het product blijft langer houdbaar en de consument wil het product zien. Een circulaire oplossing die die doelen nastreeft is er nog niet, maar wij zetten alles in om met onze partners de hoeveelheid plastic die wij hebben zo veel mogelijk te beperken.

Meer verkopen duurzame kaas

We streven ernaar om alleen duurzaam geproduceerde kazen in te kopen, maar ook het aantal kazen dat planet proof, vegan of biologisch is geproduceerd te vergroten. Wij kijken daar kritisch naar de totale ESG footprint, zodat we zeker weten dat de kazen ook daadwerkelijk duurzamer zijn.

Efficiëntie in transport

Door verbeterslagen te maken in ons transport zorgen we voor minder CO2 uitstoot. Dit doen we onder andere door het verduurzamen van het wagenpark, duurzamer rijgedrag en het efficiënt plannen van onze ritten. Zo doen we nu bijvoorbeeld ook een test met elektrische wagens voor het transport binnen de steden. De impact van onze initiatieven meten we door middel van een digitale tool.

Nieuwsgierig?

Meer weten over wat wij doen met onze impact doelstellingen?

Bij Velder zetten we ons in voor een duurzamere wereld. Leer meer over onze strategieën voor efficiëntie in transport, het verminderen van voedselverspilling, duurzame verpakkingen, de verkoop van duurzame kaas, veilige werkomgevingen en tevreden medewerkers. Ontdek hoe we dagelijks stappen zetten naar een duurzamere toekomst!